Menu

Alcatel predstavil smartfón a hodinky pre aktívnych používateľov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2353 krát
  • Tlač
  • E-mail

Byť fit a bio a raw sa v poslednej dobe oplatí a tak výrobcovia chrlia jeden vode-nárazu-prachu-mrazu-a-ktoviečomuešte-odolný produkt za druhým. A presne dve zariadenia pre ľudí pobehujúcich po lese uviedol na tohtoročnej IFA aj Alcatel.

Outdoorový smartfón a k nemu hodinky, aby ste si ho náhodou špinavými rukami neumazali, keď chcete skontrolovať, koľko je hodín a či sa stihnete vrátiť na chatu, alebo vás potme roztrhajú vlky. Alcatel Onetouch GO PLAY je teda smartfón s certifikáciou IP67, takže funguje aj vo vode a daždi. Robustný, pogumovaný a s nárazu vzdornou konštrukciou odolá aj pádom z výšky 1,5 metra. Podľa výrobcu „bez väčšej ujmy“.

Smartfón s 5“ HD displejom je postavený na obľúbenom čipsete Snapdragon 410 so štvorjadrovým procesorom taktovaným na 1,2 GHz. V lese, na festivale, v bazéne si užijete aj vysokorýchlostný internet v sieti LTE a pochváliť sa môžete fotkami zhotovenými 8 MPix fotoaparátom s autofokusom. Zvyšok výbavy odzrkadľuje potreby bežného používateľa, takže klasický zástupca strednej triedy.

Akumulátor má síce len 2500 mAh, čo je na outdoorový telefón trochu málo, no aj vďaka tomu má hrúbku len 9,2 mm a nejaké dva bez nabíjačky dni by to vďaka nenáročnému IPS displeju a úspornému čipsetu mohol dotiahnuť. A aby sme nezabudli, GO PLAY bude v ponuke v ôsmich farebných prevedeniach, takže trafiť sa k farbe vášho ruksaku bude malina (malinová v ponuke chýba, je tam však nesmrteľná ružová).

alcatel onetouch GO WATCH

Visiac na lane alebo niekde na bicykli sa päťpalcový smartfón vyberá z vrecka dosť zle a tak Alcatel Onetouch ponúka k smartfónu GO PLAY aj dizajnovo zladené hodinky GO WATCH. Fungovať budú aj s inými smartfónmi s Androidom 4.3 a vyšším alebo iOS 7 a vyšším, ale to už bude dizajnová pohroma. Smart hodinky GO PLAY dokážu upozorňovať na prijatie SMS, e-mailu, hovoru, ale napríklad aj ukázať aké je vonku počasie. Hodinky sú prirodzene vodotesné a napriek tomu je možné meniť predné masky alebo remienok. Zladení jednoducho musíte byť aj keby ste šli sadiť stromčeky.

Špecialitou hodiniek je možnosť zaznamenať vlastné emócie. Podľa výrobcu stačí stlačiť tlačidlo GO pod displejom a spustí sa barometer emócii. Nech už to funguje akokoľvek, algoritmus kombinuje údaje z gyroskopu, senzoru srdcového pulzu a akcelerometra. Výsledok potom môžete zdieľať na sociálnych sieťach a útok vlkov lepšie precítia aj vaši priatelia.

alcatel onetouch GO WATCH line

GO WATCH sú postavené na čipsete STM429 a ich IPS displej s uhlopriečkou 1,22“ ponúka celkom fajn rozlíšenie 240×204 bodov. Hodinky vydržia vďaka 225 mAh akumulátoru na jedno nabitie dva až päť dní a nabiť sa dajú asi za hodinu, a teraz dobrá správa; pomocou obyčajného microUSB kábla.

Zdroj: TS Alcatel Onetouch

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013