Menu

Apple uvedie lacnejšiu verziu iPhone 4

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2194 krát
  • Tlač
  • E-mail

iPhone 5 nebude jedinou novinkou tohto roku, ktorá poteší fanúšikov spoločnosti Apple. Podľa nemenovaného zdroja by sme sa mali dočkať cenovo dostupnejšej verzie obľúbeného smartfónu iPhone 4.

Verzia s kapacitou 8 GB by mala byť lacnejšia ako aktuálne predávaný model a podľa niektorých analytikov by to mohol byť pokus o oslovenie nových zákazníkov, ktorí zvažujú prechod z klasických telefónov na smartfóny. Pre nich je iPhone ako prvý smartfón pridrahý a môžu skôr siahnuť po konkurenčných riešeniach založených na Android platforme.

Uniknuté informácie pochádzajú od výrobcu pamäťových čipov, pričom sa stále nevie, o akú spoločnosť ide. Doteraz Apple využíval produkty Samsungu a Toshiby s kapacitou 16 a 32 GB. Na správy o lacnejšom iPhone nereagoval Samsung a ani Apple, ktorý je známy vysokým stupňom utajovania svojich pripravovaných noviniek.

Lacný iPhone 4 by sa mohol na trhu objaviť spolu s novou generáciou iPhone, čo by mohlo byť už koncom septembra, prípade začiatkom októbra. Predbežné informácie hovoria o väčšom displeji, lepšej anténe a fotoaparáte s vyšším rozlíšením. Hlavné spoločnosti stojace za montážou iPhone 5 potvrdili prípravu výrobných kapacít na dosiahnutie výroby až  45 miliónov zariadení. Jednou z týchto spoločností je aj Pegatron, ktorá má výrobné podniky v mnohých štátoch vrátane Českej republiky a spadá pod spoločnosť Asustek.

Informovala o tom agentúra Reuters.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013