Menu

ASUS predstavil monitor s najvyššou obnovovacou frekvenciou

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2878 krát
  • Tlač
  • E-mail

Monitory s logom ASUS ROG patria v hráčskej komunite medzi veľmi vyhľadávané a nie je to len preto, aby ladili so zostavami postavenými na ROG komponentoch. Napokon, 35% podiel na trhu herných monitorov hovorí za seba. Novinkou v rade ROG je Swift PG258Q. Nezaujme síce rozlíšením ani uhlopriečkou, disponuje však doposiaľ najrýchlejšou obnovovacou frekvenciou akú sme videli. Rovných 240 Hz.

Už podľa označenia je možné vytušiť, že monitor bude mať uhlopriečku 25“, presnejšie 24,5“. Full HD panel v počte bodov rekord neurobí, no práve v natívnom rozlíšení a pripojení prostredníctvom DisplayPortu zvládne frekvenciu 240 Hz. Pri pripojení cez HDMI je frekvencia obmedzená na štandardných 60 Hz. Swift PG258Q je tak dvakrát „rýchlejší“ ako štandardné herné 120 Hz monitory, vďaka čomu dokáže obsah hry zobrazovať ešte plynulejšie bez oneskorenia či rozmazania pohybu. Samozrejmosťou je podpora NVIDIA G-SYNC, ktorá dokáže vytlačiť z monitora maximum.

ASUS PG258Q 2

Veľmi nízka je aj doba odozvy. Keďže v tomto prípade ide o TN panel, podarilo a výrobcovi dosiahnuť odozvu len 1 ms (GTG). Navyše, vďaka podpore NVIDIA 3D Vision si môžete užiť aj hry s priestorovým 3D efektom. Novinke nechýba ani povinná výbava monitorov ROG, či už je to počítadlo FPS, podpora zarovnania displejov pri použití viacerých monitorov súčasne, alebo vylepšenie ovládania herných funkcií GamePlus. Už samozrejmosťou sú prednastavené režimy zobrazenia GameVisual, prispôsobené pre simulátory, RPG či FPS herné žánre.

No a v prípade herného monitora je dôležitý aj dizajn. ROG Swift PG258Q neostáva v tomto aspekte nič dlžný a ku futuristickému vzhľadu pridáva aj svetelný podpis. Light Signature umožňuje vytvárať a prispôsobovať svetelné efekty, obsahuje dva kryty s logom ROG a tri kryty pre vytvorenie vlastného vzoru, ktorý sa bude premietať na podložku pod monitorom. Bezrámová konštrukcia je vhodná aj pre zostavy viacerých displejov pre zaistenie pôsobivého priestorového efektu pri hraní.

ASUS PG258Q 3

Produkty s logom ROG sú málokedy lacné a ani v tomto prípade to nebude inak. Za 240 Hz panel si ASUS vypýta 603 EUR, v eshopoch ho však nájdete aj s cenovkou 579 EUR a dostupnosťou už koncom februára.

Zdroj: TS ASUS

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013