Menu

HP končí s webOS - bude nám vládnuť len Android?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2289 krát
  • Tlač
  • E-mail

Len 16 mesiacov po oznámení akvizície spoločnosti Palm sa v HP rozhodli o ukončení vývoja zariadení s webOS. Končí tak krátky život niekoľkých zaujímavých mobilných zariadení.

Hlavným dôvodom sú predaje týchto zariadení (TouchPad, séria Pre a Veer), ktoré ani zďaleka nenaplnili očakávania. Od platformy webOS si v HP sľubovali pomerne dosť, avšak realita v podobe len vlažného záujmu zákazníkov ich určite nepríjemne prekvapila.

Produkty využívajúce webOS pritom nevyzerali vôbec zle a napríklad tablet HP TouchPad sa zdal byť plne konkurencieshopný minimálne po stránke dizajnu a použitého hardvéru. Kameňom úrazu je možno práve samotný webOS, ktorý v HP získali odkúpením spoločnosti Palm za 1,2 miliardy dolárov.

Konkurovať obrovskému množstvu aplikácií pre Android a iOS sa len tak jednoducho nedá a užívatel si dobre rozmyslí, ši sa uspokojí s výrazne slabšou softvérovou podporou, ale takpovediac prebehne od svojej obľúbenej značky. 

WebOS tak možno ani naplní vyjadrenia dnes už ex-CEO Marka Hurda, ktorý využitie systému webOS nevidel len v smartfónoch a mobilných zariadeniach, ale v celej škále HP produktov od tlačiarní až po klasické PC.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013