Menu

HTC sa chce zachrániť vlastným iPhonom

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2495 krát
  • Tlač
  • E-mail

Po neúspechoch s prémiovými modelmi to upadajúca firma skúša s lacnejšou verziou, nápadne sa ponášajúcou na iPhone od Apple.

Volá sa One A9 a môže byť tým správnym smartfónom, ktorý pomôže spoločnosti HTC k návratu medzi najlepších výrobcov. Posledné pokusy firme totiž veľmi nevyšli, keďže sa stále považovala za prémiového výrobcu, ktorý si môže dovoliť cenu zhodnú s gigantami ako je Apple a Samsung. Fiasko s One M9 a cenovo prehnanou strednou triedou našťastie v HTC neignorovali a včera na trh uviedli novinku s označením A9.

Má sa predávať za necelých 400 eur a podľa dostupných informácií by to mohol byť presne ten model, ktorý zaujme širokú skupinu ľudí. Pri aspoň trochu rozumnej cene totiž ponúka slušný hardvér vybavený čipom s osemjadrovým procesorom, grafickou časťou Adreno 405, 5-palcovým Full HD displejom a dvoma gigabajtami operačnej pamäte. Stredná trieda, ktorá by mala stačiť pre väčšinu náročnejších používateľov, hlavne keď smartfón bude už od začiatku vybavený operačným systémom Android 6.0.

Čo ale nechápeme, je vzhľad silne inšpirujúci sa v novom iPhone od Apple. HTC pri One A9 označuje dizajn ako nápaditý, no aj bežný zákazník v ňom uvidí iPhone kombinovaný čiastočne so Samsungom (hlavné tlačidlo pod displejom). Chápeme, že v dnešnej dobe nie je jednoduché navrhnúť prevratný dizajn, ale dostať sa na úroveň čínskeho Ulefone, to by sme od tak renomovanej firmy určite nečakali. 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013