Menu

Prvý smartfón od Marshall by mal potešiť audiofilov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2268 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Marshall poznáme najmä ako výrobcu gitarových zosilňovačov, no v poslednom čase aj prostredníctvom ich slúchadiel či BT reproduktorov (v ponuke má dokonca aj chladničku). Posledná novinka je však z celkom iného súdka, aj keď cieľová skupina ostáva rovnaká. Marshall London je totiž smartfón.

Dizajn sa nesie v duchu značky Marshall, je preto nezameniteľný a pre zrak aj najvýraznejší prvok smartfónu London. Kombinácia čiernej farby, zlatých detailov a textúry zadného krytu, ktorú poznáme z gitarových komb, pribalené kvalitné slúchadlá Mode In-Ear z domácej produkcie a dva reproduktory pozdĺž kratších okrajov displeja dávajú jasný signál, že z hľadiska hardvérovej výbavy nás nebude zaujímať procesor ani fotoaparát, ale DAC prevodník.

marshall london 1

Marshall London je orientovaný na náročného poslucháča a kombinuje kvalitný audioprehrávač so smartfónom, ktorý už aj tak každý nosí vo vrecku. Orientácia na hudbu je jednoznačná, okrem spomínaných reproduktorov, ktoré by mohli niečo celkom slušne zahrať je to napríklad hardvérové koliesko ovládača hlasitosti, dvojica 3,5 mm výstupov pre pripojenie dvoch slúchadiel súčasne, alebo M-button – dedikované tlačidlo pre ovládanie hudobného prehrávača.

marshall london 2

Smartfón pobeží na Androide vo verzii 5.0.2, ktorého používateľské rozhranie bude prispôsobené a orientované na prehrávanie hudby, vždy nablízku by mal byť päťpásmový ekvalizér. Marshall London si však kúpite kvôli Wolfson WM8281 Audio Hubu s dedikovaným audioprocesorom a priamej podpore nekomprimovaných FLAC súborov. Marshall uvádza, že vďaka dvojici reproduktorov by mohlo dokonca ísť o najhlučnejší smartfón na svete.  Chýbať by nemala ani známa aplikácia LoopStack, ktorá umožní nahrávať zvuk do štyroch samostatných stôp alebo DJApp, ktorú hudobníci ocenia vo chvíľkach kreativity.

marshall 8

Hardvérová výbava v tomto prípade nie je až tak dôležitá a svojimi vnútornosťami sa London zaradí niekam do nižšej strednej triedy. Rozumný je formát smartfónu, 4,7 palcový displej ponúkne rozlíšenie 720p, vstavané 16 GB úložisko sa bude dať rozšíriť microSD kartou a celé to bude poháňať čipset Snapdragon 410 doplnený o 2 GB RAM. Vymeniteľný akumulátor s kapacitou 2500 mAh prinesie zrejme len štandardnú výdrž na jedno nabitie. Fotoaparát s 8 MPix rozlíšením takisto nepatrí medzi kľúčové prvky výbavy.

Presný dátum uvedenia zatiaľ nepoznáme, cena by sa mohla pohybovať niekde v rozmedzí 500-600 EUR.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013