Menu

Smartfón Vernee Mars je konečne v predaji od 200 USD

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2825 krát
  • Tlač
  • E-mail

Pomerne nenápadne a bez veľkých uvádzacích akcií sa dostal v poradí už tretí smartfón spoločnosti Vernee. Po úspechu päťpalcového Thor a 5,5-palcového Apollo Lite sa na dobré predaje svojich predchodcov bude snažiť nadviazať aj novinka, ktorá dostala meno Mars.

Vernee Mars sa oproti plánu výrobcu objavil o takmer dva mesiace skôr, než sa plánovalo. Mars dostal veľmi slušný dizajn a ani hardvér nezaostáva. Celokovové telo so zaoblenými rohmi a rámček displeja by mal mať len jeden milimeter. Aj vďaka nízkemu hornému a dolnému okraju je pomerne malý a hrúbka 7,6 mm pri celkovej hmotnosti 161 gramov dáva predpoklad, že telefón bude v ruke pôsobiť kompaktne a možno aj hodnotnejšie, než by ste pri pohľade na jeho cenovku hádali.

vernee mars

Vo vnútri smartfónu sa ukrýva nový čipset Helio P20 od MediaTek, ktorý ponúkne osem 64 bitových jadier Cortex-A53 taktovaných na 2,3 GHz a GPU Mali T-880 MP2 s frekvenciou 900 MHz. Spolu so 4 GB RAM sa Mars bude dobe cítiť aj v náročných hrách a aplikáciách, vstavané úložisko disponuje 32 GB priestoru, pre používateľa ostane voľných asi 25 GB. Veľkým plusom je plná podpora LTE frekvencií slovenských operátorov, takže rýchly internet si užijete naplno aj mimo veľkých miest. Jedna zo SIM kariet sa však delí o pozíciu s microSD kartou.

Na Vernee Mars beží operačný systém Android 6.0 vo svojej najčistejšej podobe, fanúšikovia „pravého“ Androidu sa tak potešia. Nechýba ani senzor obtlačkov prstov, umiestnený na pravom boku smartfónu v dobrej dostupnosti palca. Navyše sa pri každom použití „učí“ na obtlačok vášho prsta, takže každé ďalšie odomknutie má byť rýchlejšie a presnejšie.

vernee mars 4

Displej s uhlopriečkou 5,5 palca a Full HD rozlíšením takisto vyzerá celkom sľubne, s TDDI displejom postavenom na IPS paneli od Sharp. Akumulátor podporuje rýchle nabíjanie, na 50% kapacity sa nabije za 30 minút a s 3000 mAh vydrží zhruba dva dni na jedno nabitie.

vernee mars 3

Jednou zo silných stránok novinky by mala byť fotografia. Vernee stavil na čip Sony IMX258 s rozlíšením 13 MPix, ktorý používa napríklad aj Xperia XA, OnePlus X alebo nový Xiaomi Redmi Pro. Fotoaparát si v slabšom svetle pomáha dvojtónovou LED, zaostruje pomocou PDAF zvládne záznam 4K videa i video pri 120 fps a výrobca o ňom hovorí ako o „doteraz pravdepodobne najlepšom 13 MP fotoaparáte“ . No, uvidíme. Predný fotoaparát má dnes už len priemerné, 5 MPix rozlíšenie.

mars gearbest

Vernee Mars má odporúčanú cenu 249,99 USD, no v rámci uvádzacej akcie je jeho cena 229,99 USD. Navyše, ak použijete kupón vernee8Mars získate dodatočnú zľavu 30 USD, takže jeho cena sa dostane o jeden cent pod dvestodolárovú hranicu.

Eshop GearBest.com si pripravil na druhú polovicu septembra aj predčasný "Oktoberfest". V tematicky ladenom výpredaji nájdete množstvo produktov, spotrebnej elektroniky, smart zariadení, tabletov a gadgetov za zaujímavé ceny.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013