Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 98
Menu

Štúdium s iOS - tipy na aplikácie

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3055 krát
  • Tlač
  • E-mail

Štúdium s technikou a internetom je zábavnejšie než tradičné učenie z kníh. Môžete sa naučiť viac a možno aj jednoduchšie, len treba chcieť a obetovať učeniu istý čas. Neexistuje žiadny zázračný stroj, ktorý by vám nalial vedomosti priamo do hlavy. Všetko je to najmä o sebadisciplíne a obetovaní. Technika je stále len pomocný nástroj.

Práve sa začal nový školský rok a to je vždy vhodná príležitosť zvážiť upgrade hardvéru. S novým hardvérom získate nielen vyšší výkon pre nové aplikácie, ale aj lepšiu ergonómiu, nižšiu spotrebu, mobilitu a dá sa kúpiť aj za stále výhodnejšiu cenu.

V prípade, že ste sa rozhodli pre iPhone, iPad alebo iPod touch, prídu vám vhod nejaké šikovné aplikácie, ktoré sa dajú použiť pri štúdiu. Na iTunes sú ich doslova tisícky (napr. http://www.apple.com/education/apps/). My sme z nich vybrali pár menších a lacnejších, no určite pre študentov (špeciálne slovenských) rovnako užitočných.


ikona01

Slovník cudzích slov
Cena: 2,39 €
Pomôže vám okamžite sa zorientovať v cudzích slovách a ich význame. Môže byť veľmi užitočný aj pri štúdiu. Celkovo obsahuje približne 22 000 výrazov a je prepojený na ďalšie aplikácie „Latinsko-slovenský slovník" a „Latinské výroky“, kde môžete okamžite vyhľadávať výrazy vo viacerých slovných databázach.

ikona02

iGramatika SK
Cena: zadarmo
iGramatika SK je učebná pomôcka určená pre zvládnutie písania i/y v slovenskom jazyku, hlavne pre žiakov druhého stupňa, ale aj ako príprava na pohovory na strednú školu. Zábavnou formou precvičovania v autobuse, v čakárni u lekára, alebo cez prestávku pred diktátom sa môžete zdokonaliť v “chytákoch” slovenskej gramatiky.

ikona03

iSlovenčina
Cena: 0,79 €
Vôbec prvý pravopisný slovník slovenského jazyka pre iPhone alebo iPod. V príjemnom, prehľadnom a jednoduchom prostredí nájdete všetko čo potrebujete aby ste bezchybne ovládali slovenský pravopis. Aplikácia je vhodná pre všetkých a nevyždajue pripojenie na internet.

ikona04

Wikipanion
Cena: Zadarmo
Wikipedia do vrecka. Dobre a pohodlne sa v nej vyhľadáva, dokáže zamerať vašu polohu a ukázať vám na mape zaujímavé miesta v okolí. Pre obľúbené položky je možné vytvárať záložky a nechýba ani história vyhľadávania. Pokiaľ niečomu nerozumiete a potrebujete vysvetľujúci kontext, Wikipanion je dobrá voľba.

ikona05

iStudiez Pro
Cena: verzia Lite zadarmo, verzia PRO za 2,39 €
Graficky dobre spracovaný študentský zápisník s rozvrhom hodín, adresárom a množstvom zaujímavých miniaplikácií. Môžete si sem zapisovať aj domáce úlohy pre jednotlivé predmety a mať tak s pripomienkovačom všetko pod kontrolou.

ikona06

MyHomework
Cena: Zadarmo
Jednoduchá aplikácia na zapisovanie domácich úloh. Funguje ako akýsi študentský diár, kde môžete uložiť k jednotlivým predmetom info ako meno učiteľa, učebňa a začiatok hodiny. Všetko sa následne premietne do vstavaného kalendáru.

ikona07

Evernote
Cena: Zadarmo
Dobre spracovaná služba na tvorbu a zdieľanie poznámok aj naprieč zariadeniami a platformami. Všetko je synchronizované na serveri, takže máte prístup k vaším poznámkam vždy a všade. Poznámky môžu obsahovať aj fotografie alebo zvukovú nahrávku. Môžete ich rýchlo organizovať podľa štítkov a farieb.

ikona08

Sleep Cycle
Cena: 0,79€
Pre dobré výsledky v škole je kľúčový dobrý spánok. Táto aplikácia sa snaží pomocou akcelometru analyzovať fázu vášho spánku a vyhodnotiť najlepší okamih pre prebudenie. Stačí si položiť iPhone na posteľ a nastaviť plánovaný budík. Príjemné melódie na budenie sú už len čerešničkou na torte.

ikona09

MatrixCalculer
Cena: 0,79€
Matematická aplikácia pre maticové počty. Na výber je niekoľko kľúčových funkcií ako je sčítanie, odčítanie, násobenie a transpozície matíc. Aplikácia dokáže spočítať aj inverzné matice a determinanty.

ikona10

Calc Pro Free
Cena: Zadarmo
Univerzálna kalkulačka, ktorá obsahuje pokročilé matematické funkcie.

ikona11

Quadratic Master
Cena: 1,59€
Aplikácia na výpočet kvadratických rovníc, nerovníc a funkcií. Nezobrazí vám len výsledok, ale aj postup výpočtu a zaujímavé tipy. Výsledok s riešením môžete priamo odoslať e-mailom.

0211acbook

Máte nejaké lepšie tipy? Nenechávajte si ich pre seba a podeľte sa s nami! Napíšte nám ich do diskusie alebo na naše stránky na Facebooku! Vopred ďakujeme za všetky tipy.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013