Menu

T40 do prvej chladnej línie

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2541 krát
  • Tlač
  • E-mail

Enermax, u nás známy predovšetkým ako výrobca napájacích zdrojov a počítačových skriniek vo svojom talóne ukrýva aj kvalitné ventilátory. A aby ich bolo na čo zavesiť, rozhodli sa chlapci v Enermaxe vyrobiť aj poriadne chladiče na procesory.

Poriadne vyzerajú minimálne podľa počiatočných špecifikácií, o heat-pipe trubice nebude núdza a ani rebrovanie nestojí na prvý pohľad na zahodenie. Nová rada ETS-T40, v rámci ktorej budú zatiaľ uvedené tri modely. Odlišovať sa budú predovšetkým typom použitého ventilátora, a povrchovou úpravou 6 mm hrubých heat-pipe trubíc. A áno, heat-pipe budú priamo súčasťou styčnej plochy.

Najlacnejší (uvedená koncová cena je 39,99 USD) model ETS-T40-TB je osadený Twisted Bearing ventilátorom s priemerom 120 mm a heat-pipe majú antikorozívnu povrchovú úpravu. Model ETS-T40-TA má rovnaký ventilátor, ale s modrým LED podsvietením a poniklované heat-pipe. A napokon posledný ETS-T40-VD má ventilátor s dvojfarebným podsvietením a heat-pipe s antikorozívnym povrchom. Cena posledne dvoch menovaných chladičov by sa mala pohybovať jeden cent pod hranicou 50 USD).

ETS_series_enermax

Zaručená je veľmi slušná kompatibilita s aktuálne dostupnými socketmi. Enermax sľubuje že pribalí aj kvalitnú Dow Corning  TC-5121 teplovodivú pastu, a spony pre uchytenie druhého ventilátora. Ak by ste pociťovali takúto potrebu. 

Tri novinky zatiaľ vyzerajú veľmi sľubne, ventilátory Enermax patria medzi tie kvalitnejšie, uvidíme, ako sa podarí spracovať pasívnu časť. Predbežné správy uvádzajú dvojicu patentovaných vylepšení tvaru a orientácie rebier, pre vyšší výkon a transfer tepla do okolia. Ale takéto detaily si už azda overíme v našom testlabe už čoskoro.

Zdroj: www.enermax.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013