Menu

Men of War Vietnam - zabojujte si v džungli

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Hry
  • Čítať 3390 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Séria Men of War od ruských tvorcov nie je pre každého. Od svojej konkurencie na poli stratégií sa odlišuje najmä obtiažnosťou a spôsobom ovládania vojska. Men of War Vietnam je pokračovateľom tejto série.

Jedným z najúspešnejších titulov série bol nepochybne Assault Squad, ktorý ukončil jednotvárnosť svojich predchodcov a pridal do hry nový prvok. Bol ním Multiplayer. Bohužial tvorcovia akosi zabudli na tento úspech a vydaním Vietnamu sa vrátili do starých naskriptovaných koľají bez multiplayeru a jedine z coop módom.

V hre je celkovo dostupných 5 misíí za vietnamskú stranu a 5 misií za američanov. Takéto žalostne malé množstvo je na dnešnú dobu trochu pozadu. Ak však vezmeme do úvahy fakt, že každá z týchto misií vám zaberie minimálne 30 minút (v 99% omnoho viac) tak aj spomínaných 10 misíí bude ako tak stačiť.

F-4 Phnatom II - smrť z nebies

Ako sme však spomínali Men of War nie je pre každého a Vietnam to potvrdzuje dvojnásobne. Obtiažnosť niektorých misií je niekedy extrémne vysoká a aj zdatný stratég môže mať problémi pri hraní dokonca aj na najľahšej úrovni. Bohužial Vietnam prechádza z extrému do extrému a náročné misie tak niekedy vystriedajú až príliš jednoduché. Tie naopak nezavaria ani slabším stratégom.

Vietnam priniesol samozrejme zopár noviniek v oblasti výzbroje a výstroje. Do hry pribudli americké vrtulníki UH-1 či rýchle F-4 Phantom II. Na zemi sa objaví aj tank M-48 Patton. Do osobnej výzbroje vojakov pribudli AK-47. Tvorcovia pridali aj zopár lodí charakteristických pre oblasť Vietnamu.

Americké M-48 Patton výborne podporia pechotu

Prostredie Vietnamskej džungle je pomerne zaujímavé. Oproti ostatným hrám viniká najmä svojou neošúchanosťou. Veď si skúste vybavit aspoň zopár hier, v ktorých sa bojovalo vo Vietname. Určite si na veľa nespomeniete a ak vás predsalen nejaké napadnú tak to nebudú žiadne nové tituly. Za zmienku možno stojí nedávny datadisk pre BF Bad Company 2 s názvom Vietnam.

http://www.youtube.com/watch?v=ldlIFA9CgLY

Men of War Vietnam je v skutku nie príliš prevratná hra. Skôr by sme povedali, že sa svojimi skriptami vracia k predchádzajúcim titulom a zahadzuje tým úspech Assault Squad, ktorý v sebe skrýval naozaj veľký potenciál. Ponteciálneho hráča môže odradiť aj vysoká náročnosť niektorých misiíí. Preto sme sa Vietnamu rozhodli udeliť len slabšie hodnotenie.

Hodnotenie - 55/100

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013